Virksomhedens historie

Shimadzu, som blev grundlagt i 1875, kan se tilbage på en lang historie og tradition med know-how, forskning og tjenesteydelser. I dag har Shimadzu et verdensomspændende netværk med datterselskaber i 76 lande.

En mere detaljeret beskrivelse af Shimadzu’s historie findes på vores koncernhjemmeside.

2016: 60 år med fremstilling af gaskromatografer

2016: Shimadzu’s historie inden for IR dækker mange teknologiske æraer

2015: Shimadzu Corporation fejrer sit 140-års jubilæum

Shimadzu Corporation blev grundlagt i Kyoto i 1875 under Japans moderniseringsperiode. Det begyndte med Genzo Shimadzu Sr., der som den anden søn af en buddhistisk alterbygger, begyndte med at fremstille instrumenter til fysik og kemi.

Senere voksede Shimadzu Corporation betydeligt under ledelse af Genzos ældste søn, Genzo Jr., som viste sig at være en usædvanligt talentfuld opfinder. På den måde udviklede Shimadzu sig hånd i hånd med videnskaben og udviklede sig til en leder inden for teknologi.

Kulturen med at ”Bidrage til samfundet via videnskab og teknologi” er gået i arv til hver ny generation af ansatte hos Shimadzu Corporation, og udbredes nu over hele verden takket være Shimadzu gruppens vækst med udgangspunkt i de rodfæstede principper, der styrer aktiviteterne hos Shimadzu, om at ”Opfylde vores ønsker om velfærd både for menneskeheden og vores planet”.

Du kan finde yderligere oplysninger om Shimadzu’s historie i Shimadzu Visionary og Foundation Memory Hall

Video 140-års jubilæum

Shimadzu VisionaryShimadzu Visionary

En introduktion til Shimadzu’s historie baseret på de teknologier og begivenheder, der markerer hver enkelt æra, anført efter dato.

Shimadzu Visionary (hjemmeside)

Shimadzu Foundation Memorial Hall

Kiyamachi-Nijo-distriktet, der er beliggende ved den nordlige ende af floden Takase (Japan), er det sted, hvor Shimadzu Corporation kom til verden, og det er også her, Shimadzu har skabt et sted, hvor besøgende kan opleve atmosfæren og Shimadzu’s tidlige historie i form af historiske og temabaserede udstillinger.

Læs mere om Foundation Memorial Hall (hjemmeside)

Top of This Page